Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » SRA Puolanka 2 – 2022

SRA Puolanka 2 – 2022

Puolangan Reserviläiset tilasi ja Kainuu vastasi tulemalla paikalle. Ammuttiin kunnon ohjelmalla ja kolmella asetyypillä, täysverisiä SRA-rasteja aivan täydellisessä säässä.

Ei kuulosta ollenkaan siltä mistä tuo seutu yleensä tunnetaan.

Kisa ammuttiin kahdessa ryhmässä, kolme rastia per ryhmä kerrallaan. Radalla olisi tilaa vaikka kuuteen ryhmään joten tulevaisuus on taattu senkin puolesta.

Ensimmäinen stage, kiväärillä, amet 1-50m, otsikkona ”50m söhkäsy”. Oikein mukava ja ripeyttä korostava somottelu jossa ei kärsinyt ampua yhtään ohi eikä se C-osumakaan enää auttanut kärkeen nousemisessa. Tiukat marginaalit. Aloituksesta ammuttiin vähintään yhtä taulua ikkunasta, sitten ripeä spurtti pitkin katosta ja ulos liukkaalle kankaalle mistä tuplia eri maaleihin liikkeestä. Lopuksi muutama taulu ja pari pleittiä ihan radan toisesta päästä ja vielä suojan takana piileksineet kolme taulua metrin päästä. Huh! Hyvin nousi pulssi, niin juoksemalla kuin liipasinsormen henkisellä käskemisellä. Tykkäsin kovasti.

Kakkosrasti, pistoolilla. Pelattiin korttia ja äänimerkistä otettiin tyhjä ase ja lippaat pöydältä ja syksyttiin pöydän alle tyhjentämään etumaasto. Muutamia sra-tauluja ja kolme pleittiä. Rasti muistutti taas siitä että käsittelykokeen ampuma-asento maaten pistoolilla, vaatii paitsi harjoittelua myös äkkitilanteen tullen rauhoittumista.

Kolmannen rastin ”Kauas on pitkä matka” vaikeusaste olikin sitten jo reilua Puolankalaista kasvatusta. Jos ei heti masenna niin toisen lippaan jälkeen kyllä. Opit paikkasi ja ymmärrät osua ensi kerralla. Amet 20-200m, lähtö normaalisti seisaaltaan ja ensin viisi pleittiä alas jonka jälkeen muutama sra-taulu vasemmalla ja oikealla sekä kaukana kolme pepper-popperia jotka näkyi juuri ja juuri hiekkapenkan takaa n. 175m tasalla. Lopuksi vielä ne verrattain pienet kaksi kongia 200m tasalla. Rastin suorituksessa nähtiin useita strategioita ja tämä olikin kantava teema koko kisan ajan: saman rastin pystyi suorittamaan usealla (oikealla) eri tavalla.

Nelosrasti löytyi radan perältä jossa ”Sininen sola onkin punainen”, kiväärillä, amet 5-30m. Oikein mukava tämäkin, tauluja oli järjestelty siten että seinän aukoista oli käytettävä vähintään kolmea ikkunaa ja siten myös liikettä tuli sen verran että pulssi nousee. Varsinaisesta muistipelistä ei tällä kertaa ollut kyse mutta tarkkana piti olla että muisti ampua kaikki taulut. Ne kun näytti aina vähän erilaisilta riippuen siitä mistä ikkunasta niitä katseli.

Viides rasti ”Oma tupa, oma lupa” ammuttiin tutusti radan hirsihuvilan sisältä, muutama SRA-taulu sijoitettu taas niin että ainakin kolmella ikkunalla piti käydä ja vielä kymmenen metallimaalia siten että sektoria tuli laidasta laitaan. Isot popperit piti amua tarkasti yläreunaan tai perusaseella mokoma ei lähtenyt kaatumaan. Kiva rykäsy mutta senioriystävällinen kun ei tarvinnut kyykkiä eikä juosta puolta kilometriä.

Viimeinen ja kuudes rasti haulikkoiloittelu ”Heitä hauleja eläkä höpötä” laittoi miettimään suoritusjärjestystä. Rata kun näytti ensi alkuun selvältä mutta suorituksia seuratessa havaitsin että sen voi ampua ainakin viidellä eri tapaa.

Yleisenä kommenttina on sanottava että Puolanka jatkoi vahvaa esitystä kisajärjestänä! Rastit on rakennettu valmiiksi ja vieraana on hyvä tulla valmiiseen pöytään ampumaan. Kiitos!

Turvallisuushavaintoja ei kisan aikana juuri tullut. Yksi selälleen liukastuminen kiväärin kanssa meni täysin oppikirjan mukaan. Vaikka kisaaja sanoikin jälkeenpäin että löi ilmat pihalle niin suoritus oli silti kärjen tuntumaan. Kisan jälkeen näin vielä muutamia videoita ja näistä jäi mieleen pari asiaa. Tuomarin on hyvä pysyä pois tieltä ja suunnitella toimintansa samalla tapaa kuin kilpailijakin tekee. Huomio-komennon jälkeen ei saisi tapahtua enää mitään liikkeitä ennen äänimerkkiä, ei varsinkaan tähtäämiseen viittaavaa piipun nostoa. Näistä opittiin lisää.

Ratalaitteista sen pitkän kiväärirastin popperit viivästyttivät välissä mutta onneksi löytyi ruuveja ja lautaa että saatiin rasti takasin ampumakuntoon. Ehdottomasti kisan mielekkäin rasti ja olis ollut ikävä jos se olis pitänyt nollata. Pleittien takia jouduttiin suorituksia uusimaan muutama pyörähtämisen takia niin pistoolilla kuin haulikossakin. Näihin suosittelen erilistä telinettä tai vaikka kahta naulaa pystyyn taakse siten että pelti ei voi kuin kaatua. Ei kierähtää.

Ilmoittautuminen Puolangan kolmanteen kisaan tälle vuotta on jo auki, erittäin vahva suositus olla paikalla. Kainuun SM-kisapaikat lukittuu tämän kisan jälkeen mutta KainuuCUP jatkuu vielä lopun vuotta ja pisteitä luvassa reilusti.

Tulokset PuolankaRES-2 2022 (ShootNScoreIT tarkemmin):

Kilpailu oli KainuuCUP osakilpailu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *